Pizza Modena rozvoz Facebook pixel

Blog

Italská slovíčka v jídelním lístku

Objevte tajemství italských slovíček v menu – co skutečně jíte, když si objednáte pinsu nebo prosciutto?


Co je caprese? Italská klasika z ostrova Capri

Z rajčat, mozzarelly a bazalky vytvořte skvělý Caprese salát, který odráží nejen barvy italské vlajky, ale i národní hrdost. Vyzkoušejte a zamilujte si Itálii.


Objevte kouzlo ricotty

Ricotta je nejen sýr, ale i tajná zbraň pro zdravé a chutné pokrmy. Pro svou všestrannost je možné ji použít od snídaně po večeři.


Gorgonzola jako pikantní svědectví italské tradice

Poznejte gorgonzolu, tradiční italský sýr s modrou plísní, který vás zaujme svou krémovou texturou, intenzivní chutí a bohatou historií sahající do 9. století.


Z Řecka do Itálie - Jak feta dobývá svět svou slanou chutí a krémovou konzistencí

Feta je sýr s bohatou historií a neodolatelnou slanou chutí, si získal srdce gurmánů po celém světě.


Jaro, léto, podzim, zima... na pizze! To je Quattro Stagioni.

Ochutnejte symfonii ročních období na pizze. Ideální volba pro milovníky pizzy a gurmány.


Pollo v hlavní roli aneb kuře podle italské tradice

Objevte tajemství italského kuřecího masa pollo – historie, recepty a tipy pro každého milovníka italské kuchyně.


Vše, co potřebujete vědět o výtečné italské uzenině Salami

Odkryjte tajemství neodolatelné chuti salami! Prozkoumejte historii, výrobu i zdravé aspekty této italské uzeniny.


Odhalte tajemství dokonalé Quattro Formaggi pizzy

Milujete sýry a pizzu? Pak si zamilujete quattro formaggi, skvělou pizzu s harmonií čtyř sýrů, která uchvátí vaše chuťové pohárky.


Prosciutto je dar italské kuchyně, který si zamilujete

Jak se vyrábí prosciutto? Prozkoumejte tradiční italské metody, které dělají z této šunky delikatesu. Zjistěte, proč by mělo být ve vaší stravě.


Funghi na pizze: Gurmánské dárky z lesa

Objevte kouzlo hub na pizze! Nízkokalorická pochoutka plná antioxidantů, vitamínů a minerálů. Dopřejte si zdravé potěšení!


Co je to pancetta a jak se používá

Prozkoumejte pancettu, tradiční sušenou slaninu a její nezaměnitelné místo v italské kuchyni. Od těstovin alla carbonara až po pizzu Pancetta


Víte, co je tonno? Důležitá ingredience pro pizzu a další lahodná jídla

Slaná a lahodná tuňáková pizza s mozzarellou a rajčatovou omáčkou. Ideální pro večeři s rodinou nebo s přáteli.


Což takhle dát si spinaci?

Pizza Spinaci: Italský skvost s českým šmrncem. Vychutnejte si lahodnou a výživnou variantu pizzy.


Mozzarella je sýrová pochoutka s bohatou historií

Pizzu bez mozzarelly si ani nepředstavíte! Mozzarella je zdravá, chutná a plná bílkovin, vápníku a fosforu. Dopřejte si ji bez výčitek.


Aglio (česnek) je všestranná ingredience italské kuchyně

Aglio není jen česnek! Objevte kouzlo pizzy s česnekem: pikantní a aromatické ingredience, která pozvedne vaši pizzu na novou úroveň.


Sugo – víc než jen rajčatový základ na pizzu

Objevte tajemství suga, tradiční italské omáčky, která je základem nejen pizzy, ale i mnoha dalších oblíbených jídel. Zjistěte, co je sugo a jak ho připravit doma.


Smetanový nebo rajčatový základ pizzy - který je pro vás ten pravý?

Pizza s rajčatovým základem je klasika. Objevte, který základ pro pizzu vyhovuje vaším chuťovým pohárkům a jaké ingredience se k němu hodí nejlépe.


Co je to Pinsa?

Pinsa, lehká a vzdušná alternativa k pizze zaujme jedinečným těstem. Díky dlouhé fermentaci, nabízí jedinečnou chuť a texturu, která se musí ochutnat.


TOPlist