Pizza Modena rozvoz Facebook pixel

< Pizza blog

Rukola je tajná ingredience která povznese vaši pizzu

Autor: Giorgio Šerák, 3.6.2024

Rukola je tajná ingredience která povznese vaši pizzu

Co je rukola?

Když přemýšlíte o tom, co by mělo ozdobit vaši oblíbenou pizzu, často se v mysli objeví klasické ingredience jako mozzarella, rajčata, šunka nebo žampiony. Ale co takhle rukola? Tato zelená listová zelenina se v posledních letech stala velmi populární nejen v salátech, ale také na pizze. Proč byste měli zkusit tuto nevšední kombinaci? Podívejme se na to blíže.

Rukola, latinsky Eruca sativa, je druh listové zeleniny pocházející z oblasti Středomoří. Její chuť je jemně peprná a lehce ořechová, což ji činí ideální přísadou do mnoha jídel. Rukola se stala populární nejen díky své chutné chuti, ale také kvůli svým zdravotním přínosům.

Zdravotní přínosy rukoly

Rukola je bohatá na vitamíny A, C a K, které jsou důležité pro zdraví našich očí, pokožky a kardiovaskulárního systému. Obsahuje také minerály jako vápník a železo. Navíc je nízkokalorická, což ji činí ideální součástí zdravé stravy. Proč tedy nezkusit přidat rukolu na vaši pizzu?

Rukola na pizze

Možná si kladete otázku: "Opravdu může rukola zlepšit chuť pizzy?" Odpověď zní: jednoznačně ano! Rukola dodává pizze čerstvost a lehkost, což je ideální pro vyvážení těžších ingrediencí jako jsou sýry a uzeniny. Její jemně pikantní chuť skvěle doplňuje sladkost rajčatové omáčky a bohatost mozzarelly.

Kombinace rukoly a pizzy je nejen chutná, ale také vizuálně atraktivní. Zelené listy rukoly vytvářejí nádherný kontrast s červenou omáčkou a zlatavým sýrem. Je to perfektní volba pro ty, kteří chtějí na talíři nejen skvělou chuť, ale i estetický zážitek.

Jak rukolu na pizze připravit

Rukolu doporučujeme přidávat na pizzu až po upečení. Tím se zachová její svěžest a křupavost. Stačí pár minut před podáváním pizzy přidat na vrch listy rukoly, pokapat je olivovým olejem a posypat parmezánem. Takto připravená pizza bude mít nejen skvělou chuť, ale také nádherný vzhled. Pokud chcete takovou pizzu ochutnat, zkuste pizzu Modena ve složení sugo, parmská šunka, rukola a parmazán.

Rukola v salátech

Kromě pizzy je rukola také výbornou ingrediencí do salátů. Její výrazná chuť se skvěle hodí k různým druhům zeleniny, sýru, ořechů a ovoce. Pokud hledáte inspiraci na rychlý a zdravý oběd, zkuste rukolový salát s rajčaty, mozzarellou a balsamikovým octem. Tato kombinace je nejen chutná, ale také plná vitamínů a minerálů.

Rukola je více než jen obyčejná zelená listová zelenina. Je to ingredience, která může obohatit a zpestřit vaši pizzu a saláty. Proč tedy nezkusit přidat rukolu na vaši příští objednanou pizzu? Možná objevíte novou oblíbenou kombinaci chutí, která vás překvapí svou svěžestí a pikantností.

Nechte se unést tímto středomořským pokladem a vyzkoušejte rukolu na pizze ještě dnes. Věřte, že vaše chuťové pohárky vám za to poděkují!

TOPlist